PERSBIO Waves is de tweeëntwintigjarige studente Marit uit Tilburg. In 2017 ontdekte ze dat voor haar het uitzoeken van muziek meer was dan alleen een hobby. Ze wist precies wie wanneer welke muziek wilde horen, en het ontdekken van nieuwe muziek was voor haar een dagelijkse bezigheid. Daarom besloot ze haar passie voor muziek met anderen te delen. 

Tijdens haar sets wil Waves de luisteraar meenemen op een muzikale reis langs verschillende landen en tijden. Ze bindt zich hierbij niet aan genres. Alles is mogelijk. Nostalgische tracks worden vloeiend gemixt met de allernieuwste nummers van over de hele wereld. Met haar weloverwogen en vindingrijke sets verspreidt Waves geluidsgolven van alternatieve muziek over de lage landen.

WIE BEN IK Ik ben een tweeëntwintig jarige studente uit Tilburg. Mijn hele leven ben ik al met muziek bezig. Ik heb vorig jaar mijn bachelor muziekwetenschap afgerond en werk momenteel in een platenzaak. Ik leerde vanaf heel jongs af aan al vele soorten muziek kennen en deze ervaring wil ik overbrengen op anderen. Mijn passie voor draaien begon al als klein kind in de auto op vakantie. Als ik de kans kreeg om mijn muziek op te zetten, was mijn vakantie compleet. Ieder jaar wist ik mijn afspeellijst voor de zomervakantie te perfectioneren. Ik selecteerde speciaal nummers voor mijn familie zodat iedereen een fijne rit naar het zonnige zuiden had.

In 2017 kwam ik er echter achter dat het uitzoeken van muziek meer was dan enkel afspeellijstjes maken. Het is voor mij een nieuwe vorm van muziek maken. Mijn instrument: de draaitafel. Ik sleep mijn controller o-ve-ral mee naartoe. Ik kan niet zonder mijn controller, net zoals de gitarist niet zonder zijn gitaar kan.

Door oude tracks te mixen met nieuwe, moderne muziek vond ik een manier om nieuwe muziek te creëren uit bestaande muziek. Door nostalgie te mengen met vernieuwing weet ik mensen mee te nemen op een muzikale reis door de tijd en de hele wereld over. En het mooie is: iedere dag ontdek ik weer nieuwe muziek uit allerlei hoeken en gaten van de wereld en uit allerlei tijden. Nieuwe muziek die ik die dag zelf nog in mijn set verwerk.

Via de naam ‘Waves’ wil ik op deze manier de luisteraar meenemen op een muzikale reis om zo de muzikale waves van nostalgie en vernieuwing te trotseren. Op zoek naar de uiterste hoeken van de muzikale wereld, en alles wat er tussenin ligt.

Sluit Menu