PERSBIO Waves is muzikale verhalenverteller in hart en ziel voor muziek uit alle hoeken en gaten van de wereld. Met haar weloverwogen en vindingrijke sets gebruikt zij de muzikale elementen als onderdelen van een groter verhaal. Muziek is niet alleen om naar te luisteren, het moet gehoord worden. Klanken, instrumenten en tonen vormen één geheel zodat emoties zichtbaar en verhalen tastbaar worden. Zo wordt muziek meer om enkel naar te luisteren.

WIE BEN IK Ik ben een tweeëntwintig jarige studente uit Tilburg. Mijn hele leven ben ik al met muziek bezig. Ik heb vorig jaar mijn bachelor muziekwetenschap afgerond en werk momenteel in een platenzaak. Ik leerde vanaf heel jongs af aan al vele soorten muziek kennen en deze ervaring wil ik overbrengen op anderen. Mijn passie voor draaien begon al als klein kind in de auto op vakantie. Als ik de kans kreeg om mijn muziek op te zetten, was mijn vakantie compleet. Ieder jaar wist ik mijn afspeellijst voor de zomervakantie te perfectioneren. Ik selecteerde speciaal nummers voor mijn familie zodat iedereen een fijne rit naar het zonnige zuiden had.

Al gauw kwam ik erachter dat het uitzoeken van muziek meer was dan enkel afspeellijstjes maken. Het is voor mij een nieuwe vorm van muziek maken. Mijn instrument: de draaitafel. Ik sleep mijn controller o-ve-ral mee naartoe. Het is mijn pen en papier. Zonder, kan ik mijn verhaal niet kwijt.

Muziek mixen is namelijk als het schrijven van een verhaal voor mij. De tonen, klanken, ritmes en emoties vormen in mijn sets één lang verhaal waarbij de nummers tastbaar worden. Hierdoor wordt er niet meer simpelweg naar de muziek geluisterd, maar worden de muzikanten en het verhaal dat ze willen vertellen gehoord.

Door oude tracks te mixen met nieuwe, moderne muziek vond ik een manier om nieuwe muziek te creëren uit bestaande muziek. En het mooie is: iedere dag ontdek ik weer nieuwe muziek uit allerlei hoeken en gaten van de wereld en uit allerlei tijden. Nieuwe muziek die ik die dag zelf nog in mijn set verwerk.

Via de naam ‘Waves’ wil ik op deze manier de luisteraar meenemen in een meeslepend verhaal om zo de muzikale waves van verwondering en vernieuwing te trotseren. Op zoek naar de uiterste hoeken van de muzikale wereld, en alles wat er tussenin ligt.

Sluit Menu